Otkrivamo planove i viziju za Travnik u sklopu Fashion Weekend-a

Najava za prvi Travnik Fashion Weekend, koji će se održati u maju, oživjet će modnu scenu ovog jedinstvenog grada u srcu Bosne i Hercegovine. Amar Migalo – kreativni direktor ovog događaja dao je prve medijske izjave, ističući njegovu važnost u promovisanju mladih dizajnera, spajanju kulture s modernim trendovima te iskusne dizajnere s dugogodišnjim karijerama.

Kroz TIMOD program, planira se pružiti platforma mladim talentima, omogućavajući im da pokažu svoje kreativne vizije i stvaralački potencijal. Ovaj događaj nije samo priča o modi; on je spoj tradicije, kulture i savremenosti, stvarajući prostor gdje se različite estetike mogu susresti i procvjetati.

Ističemo važnost Travnik Fashion Weekenda u promicanju lokalne modne scene, koja često ostaje neotkrivena izvan većih gradova. Osim toga, naglašava se i uloga događaja u privlačenju pažnje renomiranih dizajnera koji će doprinijeti internacionalizaciji lokalne mode.

Duboko smo ponosni što možemo predstaviti Travnik Fashion Weekend drugima. Ovaj događaj nije samo moda, već i o oživljavanju duha našeg grada kroz kreativnost i inovaciju.

izjavio je kreativni direktor.

Dodao je:

Naš cilj je spojiti tradiciju s modernim trendovima, stvarajući prostor gdje će se mladi dizajneri moći izraziti, a iskusni imati priliku podijeliti svoje bogato iskustvo.

Travnik Fashion Weekend će pružiti nezaboravan događaj svim prisutnim koji će obogatiti kulturnu scenu ovog prekrasnog grada i promovisati njegovu modnu kreativnost širom naše zemlje. U maju, svi putevi mode vodit će u Travnik, gdje će se spojiti talenat, strast i inspiracija.

Čekamo Vas!

#TFW

04.02.2024

MOŽDA VAS INTERESUJE…

GLAVNI ORGANIZATOR

Fakultet za tehničke studije
Univerzitet u Travniku
Aleja konzula br. 5
Travnik, Bosna i Hercegovina

KONTAKT:
info@fts.ba

+387 30 540 876
+387 61 225 299

TIMOD

Međunarodni simpozij tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna

KONTAKT:
timod@eftfts.edu.ba

TFW 2024

Travnik Fashion Weekend 

KONTAKT:
tfw@eftfts.edu.ba