10.05.2024.

WELCOME

Dobrodošli na Travnik Fashion Weekend, gdje se tradicija tka s modernim izrazom u srcu tekstilne prijestolnice. Ovo je poziv na putovanje kroz svijet stila, gdje se spoj kulture i inovacije isprepliću u nezaboravnom vikendu posvećenom modi.

Travnik Fashion Weekend je osmišljen kao revolucionarni doživljaj mode u samom srcu Bosne i Hercegovine. Prvi put u Travniku, ovaj dinamični događaj je plod kreativnosti i predanosti mladog tima entuzijasta, spremnog da unese svježinu i inovaciju u svijet lokalne i regionalne mode.

TFW

Ponosno predstavljamo

Događaj koji će modno revitalizirati Travnik, promovisati mlade talente, vraćajući mu stari sjaj kao nekadašnji centar mode u Bosni i Hercegovini. Pridružite nam se u ovoj revolucionarnoj inicijativi koja će prikazati Travnik u potpuno novom, modernom svjetlu.

Amar Migalo
Creative Director | FTS Student

Naida Vilić

Fashion Designer | FTS Student

Izuzetno sam zahvalna što sam dio tima TIMOD TFW 2024. Biti uključena u ovaj tim predstavlja veliku čast i priliku za osobni i profesionalni razvoj. Kao studentica treće godine na Fakultetu za tehničke studije, smjer Tekstilno inženjerstvo i dizajn, saradnja s talentiranim pojedincima u industriji mode pruža mi neprocjenjivo iskustvo.

Miran Bradarić

Graphic Designer | FTS student

Čast mi je raditi na razvijanju brenda za prvi TImod Travnik Fashion Weekend. Fokusiramo se na apstrakciju kao ključni element, koristeći moćne simbole koji će odražavati snagu i sofisticiranost događaja. Boje crna, bijela i crvena su pažljivo odabrane, simbolizirajući eleganciju, čistu estetiku i strast prema modi. Očekujte da će događaj zračiti autentičnošću i privlačiti pažnju s vizualnim identitetom koji će istovremeno biti moderan, suptilan i izražajan.

Prof. dr. Amra Tuzović

Head of Studies | FTS

TFW za naš fakultet i naše studente predstavlja mjesto susreta modnih vrijednosti i potencijala kroz koje ćemo prezentirati i promovisati naš rad, okruženje i resurse na koje smo ponosni. TImod Travnik Fashion Weekend prikazuje kako naša vizija postaje stvarnost.

NEWS

POZIV ZA MEDIJE | Predstavljanje 1. Travnik Fashion Weekend-a

Poštovani predstavnici/e medija, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na konferenciju za medije koja će se održati u utorak, 26.03.2024. godine u rodnoj kući Ive Andrića, “Ex Ponto”, Travnik, Zenjak bb,  sa početkom u 14:00 časova. Na konferenciji bit će zvanično...

CONCEPT AND PRODUCTION

Naida Vilić | Fashion Designer
Studio Soba | Enida Kajević | Foto & Video
Qlity d.o.o. | Logistics
Semka LALA Klepić | Hair & Makeup
Alen Demirović | Hair
Andrea Vranješević | Model

DOGAĐAJ SE REALIZUJE UZ PODRŠKU

DIZAJNERI

Coming soon…

SPONZORI

More coming soon…

PARTNERI

More coming soon…

GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ

PRIDRUŽITE NAM SE!

MLADI DIZAJNERI

Dobrodošli mladi dizajneri! Pozivamo vas da se pridružite ekskluzivnom Tekstilnom Simpozijumu TIMOD Travnik 2024, gdje se susreću inovacija i tradicija. Ovo je vaša prilika da pokažete svoj kreativni duh i doprinesete oblikovanju budućnosti mode.

Pridružite nam se u stvaranju revolucionarnih trenutaka, spoju mladalačke energije i tekstilne tradicije. Vaša strast i talent su ključni za oblikovanje sjajne budućnosti.

FOTOGRAFI

Pozivamo sve strastvene fotografe da se pridruže nam na Travnik Fashion Weekend-u 2024!

Ovo je jedinstvena prilika da uhvatite magiju modnih trenutaka, kreacija i stila. Učestvovanje je potpuno besplatno, ali mjesta su ograničena, stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme.

Budite dio ovog nezaboravnog događaja i uhvatite modne priče koje će oblikovati budućnost. Pridružite nam se na Travnik Fashion Weekend-u i doprinesite stvaranju vizualnog spektakla!

PRESS & MEDIA

Pozivamo predstavnike medija da se pridruže našem ekskluzivnom Travnik Fashion Weekend-u 2024!

Budite dio ovog glamuroznog događaja koji će oživjeti modnu scenu. Učešće za predstavnike medija je potpuno besplatno, ali broj mjesta je ograničen.

Osigurajte svoje mjesto na vrijeme i budite prvi koji će izvještavati o najnovijim trendovima i nezaboravnim trenucima. Pridružite nam se na Travnik Fashion Weekend-u i zajedno stvorimo priču koja će obilježiti modnu scenu!

BEAUTY IZLAGAČI

Pozivamo sve stručnjake iz beauty industrije da se pridruže Travnik Fashion Weekend-u 2024 kao izlagači!

Imate priliku predstaviti svoje inovativne proizvode i usluge u okviru modnog događaja. Učešće je potpuno besplatno, ali mjesta su ograničena, stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme.

Budite dio ovog jedinstvenog iskustva, pokažite svoju stručnost i ostvarite nove poslovne prilike. Pridružite nam se na Travnik Fashion Weekend-u i zajedno oblikujmo svijet ljepote i stila!

POSTANI TFW SPONZOR

2 + 11 =

GLAVNI ORGANIZATOR

Fakultet za tehničke studije
Univerzitet u Travniku
Aleja konzula br. 5
Travnik, Bosna i Hercegovina

KONTAKT:
info@fts.ba

+387 30 540 876
+387 61 225 299

TIMOD

Međunarodni simpozij tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna

KONTAKT:
timod@eftfts.edu.ba

TFW 2024

Travnik Fashion Weekend 

KONTAKT:
tfw@eftfts.edu.ba