[SAOPŠTENJE ZA MEDIJE] Održan prvi Travnik Fashion Weekend-a u srcu mode Bosne i Hercegovine!

U sjajnoj atmosferi koja je zračila dobrim raspoloženjem i dobrodošlicom, u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, 10.05.2024. godine, uspješno je održan 1. Travnik Fashion Weekend u Centru za kulturu općine Travnik, uz jedinstveni slogan „Moda u srcu Bosne i Hercegovine.


Sala Centra za kulturu bila je premalena da ugosti sve zainteresirane, ali to nije spriječilo mnoge da ostanu u Centru iz znatiželje, čak iako su morali stajati. Tražila se “još jedna stolica”, što jasno pokazuje koliko je događaj privukao pozornost javnosti i potaknuo interes šire publike da ga prati.


Organizacija Travnik Fashion Weekend-a dovela je Travnik u epicentar modnog dešavanja i zahvaljujući renomiranim bh. dizajnerima i modnim brendovima događaj je privukao pažnju modnih entuzijasta iz čitave Bosne i Hercegovine. Posjetitelji su imali priliku da uživaju u revijama najnovijih kolekcija domaćih dizajnera:

  • Emina Husedžinović-Ibrahimović,
  • Adnan Hajrulahović „Haad“,
  • DRESSCODE,
  • Albina Šabić „X.O.S“,
  • Ninela Memić „NM DESIGN“,
  • Bellissima,
  • Optika Vizija,
  • Sanela Alihodžić „Budi Svoja“,
  • Jurija Milović „L'adorant“ i
  • Mirela Džinić „Senses“.

Uz multimedijalne sadržaje koji su pratili modne revije svakog dizajnera, atmosfera je pružala nezaboravan osjećaj zadovoljstva publici i ponosa organizatorima što su stvorili spektakl koji će se dugo pamtiti.

Ovogodišnji Travnik Fashion Weekend nije samo bio prilika za predstavu kreativnosti i stila, već i platforma za promociju lokalnih talenata i brendova što je potvrda Travnika kao prijestolnice tekstila kojoj ovakvi događaji vraćaju nekadašnji sjaj.

Na kraju prekrasne večeri u Travniku, Azra Patković, poznata bosanskohercegovačka manekenka koja je svoju karijeru izgradila na svjetskim modnim pistama, odlučila je svoj honorar od učešća na TFW donirati humanitarnom udruženju “Sreća za sve” iz Travnika koje ima za cilj pružiti podršku djeci s poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima kroz svoj rad i djelovanje. Ček u iznosu od 2000 KM je uručen predstavnicima Udruženja od strane načelnika općine Travnik, Kenana Dautovića i manekenke Azre Patković.

IZJAVE ORGANIZATORA

“Oduševljeni smo odzivom publike, te također i zahvalni na podršci lokalne zajednice, domaćih dizajnera i modnih brendova. Travnik Fashion Weekend je dokaz da moda može biti pokretač razvoja i inspiracija za mlade talente, a ujedinjeni svi zajedno možemo puno doprinijeti održivosti tekstilne i modne industrije i njenog unapređenja.”

izjavila je prof. dr. Amra Tuzović, predsjednica organizacionog odbora ističući imena članova tima koji su učestvovali u organizaciji događaja: prof. Samir Pačavar, Amar Migalo, Qlity – Amna Tuzović, Alem Hamzić, Miran Bradarić, Naida Vilić i Ismar Halvo.

„Najveća vrijednost, a ujedno i snaga Travnik Fashion Weekend-a je što su nosioci organizacije studenti Fakulteta za tehničke studije. To nam daje za pravo da razmišljamo o većim planovima za budućnost jer imamo potencijal i resurse koji te planove mogu podržati. Studijski program Tekstilno inženjerstvo i modni dizajn kontinuirano prati nove tehnologije i potrebe tržišta rada što i jeste kvalitet i put do zvanja inženjera, a praksa nam potvrđuje uspješne karijere naših studenata“

izjavio je prof. dr. Samir Pačavar, predsjednik Naučnog odbora.

„Ove godine revitalizirali smo modnu scenu i industriju u srcu Bosne i Hercegovine, uz ovu nezaboravnu modnu priču koju nastavljamo, inspirisani podrškom, željom i potrebom da Travnik Fashion Weekend postane mjesto modnog okupljanja“

izjavio je Amar Migalo, kreativni direktor Travnik Fashion Weekend -a.

ZAHVALE

Ovaj događaj je realizovan uz podršku generalnog pokrovitelja, Vlade Srednjobosanskog kantona i premijera gosp. Tahira Lende. Zahvalnost se upućuje i Općini Travnik, partneru projekta i načelniku Kenanu Dautoviću, kao i Turističkoj zajednici Općine Travnik.

Sponzori projekta: BH Telecom, Fitness Centar MY WAY, Autocentar CMV, Senses, Best Slastičarna Egipat – Travnik, Restoran Novel 1954, MM Detox, i Palma Oriental.

Podršku projektu pružio je i Centar za kulturu općine Travnike, i Plesni studio PS MAYA.
Vjerni partneri Fakulteta za tehničke studije i u ovom projektu bili su: Edukacijski fakultet, kompanija Number 1 i kompanija Qlity.

Medijski partneri: Generalni pokrovitelj HIT FM radio,  INSPO, LADIES IN, Hronika.ba, Smart media , Centralna.

Također ovim putem želimo da se zahvalimo modnoj agenciji Fashion M, i kompaniji Manifestacije – za uloženi trud i posvećenost u organizaciji događaja.

FOTOGRAFIJE

12.05.2024

MOŽDA VAS INTERESUJE…

GLAVNI ORGANIZATOR

Fakultet za tehničke studije
Univerzitet u Travniku
Aleja konzula br. 5
Travnik, Bosna i Hercegovina

KONTAKT:
info@fts.ba

+387 30 540 876
+387 61 225 299

TIMOD

Međunarodni simpozij tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna

KONTAKT:
timod@eftfts.edu.ba

TFW 2024

Travnik Fashion Weekend 

KONTAKT:
tfw@eftfts.edu.ba