(Is)pletimo put svjetlijoj budućnosti tekstilne industrije

Duboko vjerujemo da su tehničke nauke, nauke sadašnjosti i budućnosti. Suočavaju se i nadilaze razne izazove današnjice nudeći idejna rješanja.

Tekstilna industrija je posebno bliska društvu koji je njen svakodnevni konzument.


U pozadini raznih tkanina, materijala, odjeće, konstrukcija i mnogobrojnih detalja stoji kompletan naučni i proizvodni proces. Enormni potencijal utkan je u oblasti tekstila. Gotovo svaki dan se povećava prostor za (re)pozicioniranje tekstilne branše. Savremene tehnologije i tehnike odlični su resursi koji podržavaju napredak i razvoj tekstilnih inovacija.

Kako bi inovacije doživjele svoje realizacije, neophodno je prepoznavanje, uvezivanje i podrška zajednice. Upravo zbog toga, još prije 8 godina, upustili smo se u organizaciju Međunarodnog simpozija tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna.

Prateći potrebe i trendove, kreirali smo mjesto gdje se njeguje tradiciju tekstila, podržavaju nove tehnologije, razmjenjuju naučna i stručna postignuća, te nesebično dijele iskustva učesnika, partnera i renomiranih predavača.

Dijeljenjem izazova, ideja, potencijalnih prilika i rješenja kreiramo zajedničku mreža stručnjaka koja odvažno i hrabro plete put svjetlijoj budućnosti tekstilne industrije. Posebno smo sretni i ponosni što su dio ove mreže mnogobrojni stručnjaci, visokoškolske i srednjoškolske ustanove iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Uvezujemo kompletno tržište i iz godine u godinu postajemo brojniji. Otvoreni smo za nove perspektive i rado pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u dizajniranju modnog svijeta!

05.02.2024

MOŽDA VAS INTERESUJE…

GLAVNI ORGANIZATOR

Fakultet za tehničke studije
Univerzitet u Travniku
Aleja konzula br. 5
Travnik, Bosna i Hercegovina

KONTAKT:
info@fts.ba

+387 30 540 876
+387 61 225 299

TIMOD

Međunarodni simpozij tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna

KONTAKT:
timod@eftfts.edu.ba

TFW 2024

Travnik Fashion Weekend 

KONTAKT:
tfw@eftfts.edu.ba